ניוד בנק בקליק – המדריך המלא

הצרכים הפיננסיים שלכם השתנו ממועד פתיחת חשבון הבנק? עם האפשרות של ניוד בקליק, כבר לא צריך להתפשר. כך תעברו בקלות בין הבנקים, באופן מקוון ובלי לצאת מהבית

אם גם אתם מתקשים להיזכר ברגע פתיחת חשבון הבנק הנוכחי שלכם, אתם לא לבד. ישראלים רבים פותחים חשבון בנק בשלב מוקדם בחייהם, ונותרים בו שנים ארוכות מבלי לבחון מחדש את התנאים, גובה העמלות ומאפיינים נוספים. לעתים, הצרכים והיכולות הכלכליות שלהם משתנים באופן משמעותי בזמן הזה, בעקבות חתונה, קבלה למקום עבודה חדש ועוד, אך הם לא בודקים מה יוכלו לקבל בבנקים מתחרים.

בעבר, מעבר בין בנקים נחשב ובצדק לפעולה בירוקרטית ומאתגרת. כזו שאורכת זמן רב, מחייבת סגירת קצוות באופן עצמאי, ולכן מפתה מאוד לוותר עליה. כיום לעומת זאת, תוכלו לעבור בין רוב הבנקים ולפתוח חשבון חדש בלי לצאת מהבית, או במילים אחרות לבצע ניוד בקליק. מדובר בשדרוג שמאפשר ללקוחות לשפר את התנאים שהם מקבלים, ומעודד אותם לבחור בבנק המתאים ביותר עבורם.

מי יכול לעבור בנק ?

ניוד בקליק רלוונטי לבעלי חשבון עו"ש שרוצים להעביר אותו לבנק אחר. הניוד לא מתאים לחשבונות שאינם עומדים בתנאי סף מסוימים, כמו למשל חשבון של אדם הנמצא בהליך כינוס נכסים, חשבון מעוקל, חשבון נאמנות וכדומה. היות וניתן לבצע ניוד אחת לשלושה חודשים, הבנק רשאי לסרב במקרה שהניוד הקודם בוצע תוך פרק זמן קצר יותר.

יחד עם החשבון יעברו גם הוראות קבע והרשאות לחיוב שהוקמו בחשבון הקודם, כמו לדוגמה הרשאה לחיוב חשבון החשמל והמים. כרטיסי אשראי בנקאיים ייחסמו לביצוע עסקאות, ולכן ניתן לבקש שהרשאות לחיוב הכרטיס הבנקאי הקודם יועברו לכרטיס אשראי חדש. תוכלו לקבל מידע פרטני בנוגע להעברת מוצרים בנקאיים נוספים שיש לכם, אם קיימים כאלו.

באילו מצבים כדאי לשקול מעבר?

לקוחות רבים מתלבטים בנוגע לכדאיות המעבר, משום שהם לא מכירים לעומק את גובה העמלות והתנאים שמוצעים להם כיום ואת אלו שמוצעים אצל המתחרים. אם אתם לא בטוחים מה המצב אצלכם, עברו על המידע המופיע בדוח השנתי שהבנק שלכם מספק (שנקרא "תעודת הזהות הבנקאית"). בשלב הבא, פנו אל בנקים מתחרים ובדקו מה הם יכולים להציע לכם.

טיפים לביצוע ניוד בקליק בקלות

אז החלטתם שאתם מעוניינים לעבור לבנק חדש, איך עושים את זה בפועל? כדי שתוכלו להתנייד לבנק אחר, יהיה עליכם תחילה לפתוח חשבון בנק חדש בבנק שתרצו לעבור אליו. חלק מהבנקים מאפשרים פתיחת חשבון בנק אונליין , כך שתוכלו לבצע את התהליך כולו מהבית וללא צורך בהגעה לסניף. המסמכים הנדרשים לצורך פתיחת החשבון הינם בהתאם למדיניות הבנק ולסוג החשבון הרלוונטי.

לאחר מכן, תוכלו להתחיל בתהליך ניוד בקליק, שאורך 7 ימי עסקים. במידת הצורך, תוכלו לבקש פרק זמן ארוך יותר לצורך התארגנות.

  • לפני שמתחילים – זכרו שכרטיס האשראי הבנקאי והשיקים שלכם מהבנק הקודם יוקפאו. לכן אם אתם זקוקים לכרטיס באופן יומיומי, חשוב לוודא טרם ביצוע התהליך שיש ברשותכם כרטיס אשראי חלופי (חוץ בנקאי או כרטיס בנקאי שהונפק על ידי הבנק שאתם עוברים אליו).
  • פנו אל הבנק שאתם עוברים אליו – פנו אל הבנק שאתם מעוניינים להתנייד אליו, והגישו בקשת ניוד באמצעות אתר האינטרנט. הבנק החדש יפנה אל הבנק הקודם, לצורך העברת הפעילות הפיננסית שלכם אל החשבון החדש.
  • בדקו שכל המוצרים הרלוונטיים מטופלים – אם ישנם מוצרים או פעילות שלא ניתן להעביר אונליין, בררו מול הבנק החדש מהו אופן הפעילות הנדרש לגביהם.
  • עדכנו את הגורמים הנדרשים – לצורך שמירה על התנהלות רציפה, יופעל שירות מסוג "עקוב אחריי" לחשבונכם החדש, שיהיה תקף בכל הקשור לחיובים או זיכויים של בעל החשבון. עומדות לרשותכם שנתיים לעדכון הגורמים הרלוונטיים בנוגע למעבר ולפרטי החשבון העדכניים.

 

היכולת לעבור בין בנקים בקליק מעניקה ללקוחות כלים חדשים, המאפשרים שליטה טובה יותר במצבם הפיננסי. אז אם אתם נמצאים בבנק הקיים מתוך הרגל ועדיין לא בדקתם מה יש לבנקים אחרים להציע לכם – עשו זאת כבר עכשיו ותוכלו לחסוך זמן ועלויות באופן פשוט ונוח מתמיד.

 

הכתבה נכתבה בשיתוף עם בנק דיסקונט