אורזים לבד? 5 טיפים לפני מעבר דירה

עוברים דירה בקרוב? מזל טוב! אם אתם מתכוונים לארוז בכוחות עצמכם- קחו לדרך כמה טיפים שיעשו לכם את המלאכה קלה יותר, עד כמה שאפשר. מדריך יד2

 

אריזה לקראת מעבר דירה היא אחד הדברים המתישים והמסובכים ביותר, והיא מעלה שאלות רבות: כיצד מחלקים לארגזים, איך כדאי לארוז, כמה פריטים לשים בכל ארגז והאם יש דברים שכדאי לנו בכלל לא לקחת איתנו לדירה החדשה? כמובן שהפתרון הקל ביותר הוא להיכנס לאינדקס בעלי מקצוע, לבחור חברת הובלות שמספקת גם שירותי אריזה, ככה סגרתם את כל הפינות בלי כאבי ראש ותהיו בטוחים שמטפלים בכם מאלף עד תו. שנתחיל?

1. עם מה לארוז

עניין שבו לא כדאי לטעות. חישבו מהיכן אתם משיגים ארגזים ובאיזה מצב הם.
האופציה הקלה והטובה ביותר היא לבדוק האם חברת ההובלה שלכם מספקת ארגזים (בחינם או בעלות סמלית) – זהו הפתרון האידאלי. במידה שהיא לא מספקת ארגזים, או שאתם מובילים עצמאית, אתם יכולים לפנות לחנויות ומרכזים ארגזים חדשים או משומשים. אמנם זה פתרון יקר, אך הוא יספק לכם ארגזים במצב מעולה.

אופציה נוספת וזולה יותר היא השיטה העתיקה: כבר כחודש לפני ההובלה התחילו לבקש מסופרמרקטים ארגזים. אם הצלחתם להשיג ארגזים מתאימים במצב טוב וללא ריח של בצל וכוסברה – שיחקתם אותה.

2. איך לארוז?

לרובנו יש נטייה לארוז את הארגזים לפי סוגי חפצים. זו טעות שעשויה להקשות עליכם בעת פריקת החפצים וסידורם. אנחנו ממליצים לארוז לפי מיקום ספציפי מיועד של הפריטים בחדר או לפחות לפי חדרים – מזווה, שולחן בחדר של אחד הילדים, סלון וכדומה.

השתדלו לאחסן פריטים קלים יותר באריזות גדולות ופרטים קטנים יותר באריזות קטנים. ארגז גדול של ספרים הוא כמעט בלתי אפשרי להובלה, בעוד שארגז קטן של בגדים הוא בזבוז. מצאו את האיזון.

את הארגזים אליהם אתם מכניסים פריטים שבירים, רפדו במגבת, סדינים, פצפצים וכל דרך שתעזור לכם להגן עליהם. אם חסרים לכם חומרי אריזה, אז אתם יכולים להיות שקטים ולמצוא את כל מה שאתם מחפשים כאן.

3. מתי לארוז?

תזמון האריזה הוא נושא חשוב מאוד. טעות נפוצה מאוד היא להתחיל לארוז מוקדם. אל תשכחו שיהיו עוד שינויים ואתם תצטרכו להשתמש בהמון דברים עד המעבר – גם כאלו שלא נראים לכם חיוניים.

בנוסף, אל תתחילו לארוז מאוחר מידי – מעבר דירה היא תקופה לחוצה, ולא תרצו להכביד על עצמכם. אנחנו ממליצים להתחיל לארוז את הדברים הפחות שימושיים כשלושה שבועות-חודש לפני המעבר, ולהמשיך בהדרגתיות.

4. זמן להיפרד

מעבר דירה הוא הזדמנות מצוינת להיפטר מחפצים שאגרתם ואתם לא ממש משתמשים בהם. זה הזמן לעשות את הסדר שהבטחתם לעצמכם כל הזמן שתעשו – ועוד לא עשיתם. זה יחסוך לכם ארגזים, יחסוך בעלות ההובלה וכמובן – תימנעו מלקחת אתכם את הבלגן לבית החדש. אפשר ומומלץ את מה שאתם לא צריכים!

ועוד הערה חשובה: בדרך כלל להעביר חפצים כמו חומרי ניקיון, תבלינים, כלי רחצה וכדומה יעלה לכם יקר יותר מלקנות חדשים. חשבו בחכמה מה שווה העברה עוד לפני האריזה. כלל האצבע אומר שפריטים גדולים וזולים – עדיף לקנות חדשים.

5. צידה לדרך 

מי יודע כמה זמן ייקח לכם לפרוק את הכל ובכלל הכוחות שיידרשו מכם. מזל שיש חברות הובלה שגם פורקות את האריזות בבית. ואם בכל זאת, אתם אוהבים לפרוק בעצמכם, אבל צריכים עזרה בסידור הבית- גם בתחום הזה יש מי שיבוא להושיע בכל אזור בארץ.

בכל מקרה, חישבו מראש מה תצטרכו אתכם ליום-יומיים הראשונים בבית וארזו אותם בתיק גדול, או במזוודה: כמה בגדים, מטען לטלפון, כלי רחצה ואולי גם כלים שיעזרו לכם בפריקה (סכין יפנית וכדומה).

לפני שאתם מתחילים לארוז – מוביל כבר יש לכם? מגוון של חברות הובלה מחכות לכם באינדקס בעלי מקצוע. מעבר מוצלח!