
תחזוקה טובה של בריכה ביתית באמצעות ציוד מתאים, תסייע לשמור עליה כמו חדשה במינימום כסף.
להלן 5 פתרונות עיקריים שיסייעו בכך.
1. השתמשו בכיסוי בריכה – זה משתלם
כל בריכה זקוקה למים, אבל כל חיסכון במים יאפשר לכם גם לחסוך כסף. זכרו, כי אפקט האידוי קיים בכל עונה, אבל בקיץ הישראלי האידוי חזק במיוחד. הבשורות הטובות הן שאפשר בעזרת פתרון פשוט להקטין את אפקט האידוי בעשרות אחוזים! וגם לשמור על טמפ' אידיאלית בה לא מצטברים חיידקים.
כל שיש לעשות הוא להשקיע בכיסוי בריכה איכותי. הקפידו לכסות את הבריכה כאשר היא איננה נמצאת בשימוש. כיסוי מסוג זה משאיר את המים בפנים, מונע התאדות אבל זה לא הכול. בנוסף, הוא גם שומר על המים נקיים יותר. שימו לב, שבזמן שהכיסוי פרוש מעל המים, הלכלוך בעצם נשאר בחוץ.
2. כלור וחיטוי – חשוב אבל לא יותר מדי
אם לא מתחזקים את הבריכה בצורה נכונה ובמידה מספקת, המים עלולים להתחיל להעלות ריח לא נעים. זו תוצאה של היווצרות חיידקים ופעילות של מיקרובים זעירים. על מנת למנוע את התופעה הזאת וכדי למנוע מחלות, יש לחטא את המים בקביעות. אבל שימו לב לכך, בחרו אך ורק מוצרי כלור וכימיקלים לחיטוי בריכה (אל תשתמשו במוצרי חיטוי שלא מיועדים לבריכות שחייה!).
קנו מוצרים מספק מוסמך ודאגו לחיטוי המים במידה הרצויה. אין צורך לחטא יתר על המידה, משתי סיבות:
- חיטוי יתר עלול לצרוב.
- זה מייקר את הוצאות האחזקה.
בהתאם לכך, יש לחטא כמו שצריך ובמידה – על פי כמות המים בבריכה ובהתאם להוראות יצרן הכימיקלים הייעודיים.
3. נקו את הפילטרים בקביעות
על מנת שהמים יישארו צלולים, נדרשת מערכת של פילטרים ומסננים שמוציאים מהמים לכלוכים, בייחוד אלו שקשה להבחין בהם. הפילטרים "לוכדים" חלקיקים (בתיאום עם מערכת המשאבות שמזרימה את מי הבריכה).
על מנת לייעל את פעילות הפילטרים וכדי לשמור על צלילות המים, הקפידו לנקות ולשוטף אותם בקביעות. פעולה כזאת תשפר את אפקט הסינון וגם תאריך את חיי המסננים. אגב, זה לא צריך להתבצע באופן יום יומי, כך שזו לא טרחה גדולה.
4. הפעלת המשאבות בשעות השפל
בבריכות שחייה מותקנות משאבות שמסייעות בניקוי המים. המשאבות עוזרות בפיזור חומרי הטיהור והכלור וגם מעבירות את המים דרך הפילטרים בצורה קבועה. יחד עם זאת, לא בכל בריכה חייבים להפעיל את המשאבות עשרים וארבע שעות ביממה. על פי זמני השימוש בבריכה ובהתאם לנפח המים, ניתן במקרים רבים לתזמן את הפעלת המשאבות באופן שיביא לחיסכון כספי. מה גם שישנם מערכות חסכניות ECO המיועדות בד"כ לבריכות אולטרה בעלות נפח גדול. בהקשר זה נזכיר שוב כי כאשר הבריכה איננה בשימוש, הקפידו לכסות אותה. כך תוכלו לקצר עוד מזמן מפעולת המשאבות למטרות ניקוי.
5. ווסתו נכון את משאבת החום
שחייה חורפית בבריכה יכולה להיות מהנה, ממריצה ובריאה. על מנת ליהנות באופן מקסימלי מהרחצה בבריכה הביתית בחורף או בסתיו, נהוג לחמם את המים באמצעות פתרון שנקרא משאבת חום. זהו פתרון אפקטיבי, יעיל מאוד וגם חסכוני. אולם גם פתרון חסכוני מסוג זה עולה כסף בהפעלה ובתחזוקה.
אז מה כן אפשר לעשות כדי לחסוך כסף?
ראשית, הקפידו לתחזק נכון את המשאבה, כך שהיא תאריך ימים. זה לא מסובך אך מצריך מעט זיקה טכנית. חשוב לא פחות, על ידי כיסוי הבריכה גם בחורף, תפחיתו את התקררות המים ותשלמו פחות על חימום הבריכה. עוד דבר – אין צורך שהמים יהיו חמים יתר על המידה. בזמן שחיה בבריכה הגוף מתחמם. אפילו הפחתה צנועה של רמת החימום בבריכה תאפשר לכם לחסוך אנרגיה רבה ולא מעט כסף.
לסיכום, תחזוקה באמצעות שימוש במוצרים הנ"ל יכולה להיות יעילה וגם זולה יחסית. אז הקפידו על ההנחיות, שימרו על טמפרטורת מים נכונה בשילוב משאבת חום וכיסוי בריכה, וכך תשלמו פחות, מבלי לוותר על נוחות והנאה.