על שאלונים, ייעוץ וכל מה שצריך בדרך לבחירת תואר

אם אתם רוצים ללמוד ואין לכם כיוון או שאתם 'נעולים' על תחום מסוים אבל לא בטוחים שאתם עומדים בדרישות, הכתבה הזאת בשבילכם

 

אם אתם לקראת לימודי תואר ראשון, קיים סיכוי גבוה שאתם נמנים על אחד מ-2 סוגים: הסוג הראשון הם אותם אנשים אשר יודעים בדיוק מהם רוצים ללמוד ולא יזוזו מילימטר מאותה ההחלטה. גם אם הם יגלו שהם לא יכולים להתקבל ללימודים ובשביל לעשות את הצעד הזה, הם צריכים להשלים בגרויות או לשפר ציונים.

הסוג השני הם המתלבטים, כאשר ההתלבטויות יכולות להיות ברמה שונה. יכול להיות שאתם מתלבטים בין מספר מצומצם של תארים  (יכול להיות שמדובר בתארים מאותה ה"משפחה"). מצד שני גם יכול להיות שאתם מתלבטים בין רשימה ארוכה מאוד של תארים, אשר בין חלק מהם אין בכלל קשר (לדוגמא, תואר במדעי המחשב לבין תואר בתקשורת).

אז אם אתם מתלבטים להלן כל כלי העזר אשר יכולים לסייע לכם בקבלת החלטה נבונה ומתאימה:

שאלונים ייעודיים
ברשת האינטרנט תוכלו למצוא לא מעט שאלונים ייעודיים אשר יכולים לסייע לכם לקבל החלטות. כמובן, שלא חייבים להתייחס לתוצאות כ"תורה מהר סיני".

אבל התוצאות בהחלט יכולות להתוות לכם את הדרך במידה רבה לעבר ההחלטה הנכונה – בהתאם לשאלונים תוכלו לקבל מושג למה אתם מתאימים – ומידת ההתאמה לתחום מסוים אמורה להוות גורם שתהיה לו השפעה רבה על ההחלטה.
מהסיבה הזאת, אם אתם נתקלים בשאלונים כאלו ההמלצה היא כן לעבור אותם וללמוד מהם.

ייעוץ מקצועי
יש לא מעט גורמים אשר יכולים לייעץ לכם לגבי קבלת ההחלטה המתאימה או ביצוע הבחירה הנכונה.
אפשרות אחת היא לפנות לאותם יועצים חיצוניים אשר אוחזים בכלים להתוות את הדרך לעבר קריירה מקצועית – ברגע שתבינו במה אתם רוצים לעבוד תוכלו גם לקבל החלטה מה ללמוד – על מנת להשיג בסופו של דבר את המטרה ולהשתלב בעבודה המתאימה.

אפשרות נוספת לקבלת ייעוץ, עוברת בפנייה לאותו מוסד לימודים בו אתם מתעניינים וקבלת ייעוץ מנציג מטעם אותו מוסד לימודים.

בכל מקרה, ההמלצה היא להגיע להליך הייעוץ עם רשימת שאלות מסודרת – כאשר התשובות שתקבלו תסייע לכם במידה רבה בקבלת ההחלטה.
כמובן, שכדאי להגיע להליך הייעוץ ברמת פתיחות גבוהה על מנת לאפשר לעצמכם לקבל החלט הנכונה – גם אם לא מדובר בהחלטה הצפויה או הברורה.

חוות דעת והמלצות
תמיד ניתן ללמוד מניסיון של אחרים לכן, אפשרות נוספת היא לפנות לאנשים שהינם בוגרים של אותו התואר. ניתן להגיע פשוט לפקולטה הרלוונטית ולנסות ולדבר עם סטודנטים באותה פקולטה ולשאול אותם את כל השאלות שמעניינות אתכם.

אפשרות נוספת היא לכוון כבר לעבודה, ולדבר עם אנשים אשר עובדים במשרות בהן אתם חושקים – תוכלו כמובן, לשאול אותם על הדרך שהם עברו בדרך להשתלב באותה המשרה.

בעידן האינטרנט קיימת אפשרות גם לקבל את כל ההמלצות והמידע הרלוונטי בפלטפורמות מקוונות ייעודיות ואפילו דרך הרשתות החברתיות.

החשיבות הגבוהה של איסוף מידע
עם כל הכבוד לעזרים חיצוניים שונים (אשר בהחלט יכולים לכוון אתכם להחלטה הנכונה), בסופו של דבר המטרה החשובה ביותר היא לקבל החלטה שמתאימה ונכונה עבורכם.

מהסיבה הזאת, ההמלצה היא לנסות ולאסוף כמה שיותר מידע על התארים לגביהם אתם מתלבטים. נסו להבין מהם נושאי הלימוד, מהן אפשרויות התעסוקה אשר ממתינות לכם בסיום הלימודים, מהן האפשרויות לתארים מתקדמים – אם זה משהו שמעניין אתכם.

ככל שיהיה לכם יותר ידע והיכרות מעמיקה יותר עם התואר, כך יתאפשר לכם לקבל בסופו של דבר החלטה מושכלת ונבונה שתהיו שלמים איתה במאת האחוזים – ואין שום סיבה שתתפשרו על פחות מכך.  

 

קרדיט תמונה: pexels