ניהול מוניטין בגוגל לאנשים ועסקים

מתי הזמן הנכון ביותר לעשות פעילות ניהול מוניטין? לירון קטלן מסביר!

מהן ההשלכות של אזכורים שליליים בגוגל תחת השם שלי או שם העסק שלי? כיצד אפשר לשלוט על מה שכתוב בגוגל? לירון קטלן, יזם דיגיטלי והבעלים של סוכנות ניהול מוניטין מסביר כיצד אפשר להדחיק אחורה דברים שליליים ולהעלות למעלה דברים חיוביים בפעולה שנקראת "ניקוי מוניטין שלילי".

לאזכורים שליליים בגוגל תחת שמך או תחת שם העסק שלך יכולות להיות מספר השלכות, אשר עשויות להשפיע על חייך האישיים והמקצועיים כאחד. 

הנה כמה השלכות אפשריות של כתבות רעות, פסקי דין וביקורות שליליות בגוגל:

מוניטין פגום: אזכורים שליליים עלולים לפגוע במוניטין האישי או העסקי שלך, מכיוון שאנשים עשויים ליצור רושם שלילי עליך או מהחברה שלך על סמך תוצאות החיפוש שהם מוצאים.

אובדן הזדמנויות עסקיות: לקוחות פוטנציאליים, לקוחות או מעסיקים עשויים להחליט לא לעבוד איתך או עם העסק שלך אם הם נתקלים באזכורים שליליים, מכיוון שזה עלול להיתפס כדגל אדום. אף אחד לא ירכוש מחברה שכתוב עליה משהו שלילי בגוגל ואף אחד לא ירצה להעסיק עובד שיש לו לדוגמא פסקי דין שליליים בגוגל. הכל מתחיל ונגמר במה שכתוב בתוצאות החיפוש.

ירידה בחשיפה באינטרנט: אזכורים שליליים יכולים לדחוף תוכן חיובי יותר למטה בתוצאות החיפוש, ולהקשות על אנשים למצוא מידע מדויק וחיובי עליך או על העסק שלך. אם אין לכם ידע מקצועי בקידום בגוגל, כמו שיש לצוות ניהול מוניטין של לירון קטלן, ייתכן מאוד שדברים טובים ואפילו חיוביים מאוד יידחקו לאחור בגוגל רק בגלל שאתם לא יודעים לקדם אותם נכון, לעומתם דברים שליליים יעלו למעלה ויתפסו את המקומות הראשונים של העמוד ה-1 בגוגל.

אמון נמוך יותר של צרכנים: לקוחות עלולים לאבד את האמון בעסק שלך עקב אזכורים שליליים, מה שיוביל להפחתת המכירות, נאמנות לקוחות נמוכה יותר ובסיס לקוחות קטן יותר.

קושי בגיוס עובדים: נוכחות שלילית באינטרנט עלולה להרתיע עובדים פוטנציאליים מלהגיש מועמדות לעבודה בחברה שלך, מה שמוביל למאגר כשרונות מוגבל.

בעיות משפטיות: במקרים מסוימים, אזכורים שליליים עלולים לגרום למחלוקות משפטיות או לסיבוכים, במיוחד אם התוכן הוא לשון הרע או שקרי. תופעה נפוצה כיום היא "שיימינג שלילי" – לדוגמא פוסט ביקורתי אחד בפייסבוק על העסק שלכם יכול להוביל למתקפת ביקורות שליליות וכתבות רעות בגוגל, מה שיהרוס לכם מוניטין שבניתם ותחזקתם לאורך שנים.

מצוקה רגשית: אזכורים שליליים עלולים לגרום ללחץ, חרדה וספק עצמי, שעלולים להשפיע על רווחתך האישית ועל יכולתך להצליח בחייך המקצועיים.

קושי לתקן את המצב: הסרת תוכן שלילי מתוצאות החיפוש עלולה להיות מאתגרת וגוזלת זמן, ולרוב דורשת עזרה של אנשי מקצוע בתחום ניהול המוניטין.

כדי למתן את ההשפעות של אזכורים שליליים, חיוני לנטר ולנהל באופן פעיל את המוניטין המקוון שלך, להגיב כראוי למשוב שלילי וליצור ולשתף תוכן חיובי המשקף במדויק את המותג האישי או העסקי שלך.

מתי הזמן הנכון ביותר לעשות פעילות ניהול מוניטין? לירון קטלן מסביר!

הזמן הטוב ביותר לעסוק בפעילויות ניהול מוניטין הוא לפני שמתעוררות בעיות, שכן גישה פרואקטיבית היא תמיד יעילה יותר מתגובתית. עם זאת, ישנם זמנים ספציפיים שבהם קמפיין ניהול מוניטין הופך להיות קריטי עוד יותר:

לפני שמתרחשת בעיה: בניית נוכחות מקוונת חזקה ומעקב אחר המוניטין שלך בשלב מוקדם יכולים לעזור למנוע מהאזכורים השליליים לצבור אחיזה. צרו ושתפו תוכן איכותי וחיובי באופן רציף כדי להבטיח שהמותג האישי או העסקי שלכם מבוסס היטב ובעל מוניטין.

במהלך משבר או אירוע שלילי: אם נוצר מצב שלילי, כגון שערורייה, משבר יחסי ציבור או זרם של ביקורות שליליות, חיוני לטפל בו מיד. פתח תוכנית לניהול משברים, השב למשוב שלילי בצורה מקצועית, ותקשר בשקיפות עם הקהל שלך.

לאחר אירוע שלילי: לאחר שחלפו משבר או אירוע שלילי, המשך לעסוק בפעילויות ניהול מוניטין כדי לבנות אמון מחדש, לשפר את התדמית שלך ולשחזר את הנוכחות המקוונת שלך. זה עשוי לכלול יצירה וקידום של תוכן חיובי, בקשה להסרה של מידע משמיץ או כוזב, והתייחסות לכל חששות מתמשכים.

במהלך מעברים משמעותיים: ניהול מוניטין חיוני במהלך שינויים עסקיים או אישיים גדולים, כגון מיזוגים, רכישות, שינויי מנהיגות או שינוי קריירה. אירועים אלו יכולים למשוך תשומת לב, ותרצו לוודא שהנוכחות המקוונת שלכם משקפת את הכיוון החדש בצורה מדויקת וחיובית.

תחזוקה שוטפת: עקוב באופן קבוע אחר הנוכחות המקוונת שלך, צור קשר עם הקהל שלך ועדכן את התוכן שלך כדי להבטיח שהמוניטין שלך יישאר חיובי ורלוונטי. ניהול מוניטין צריך להיות פעילות מתמשכת המשולבת באסטרטגיה האישית או העסקית שלך.

לירון קטלן מסכם כי הזמן הטוב ביותר לעסוק בפעילויות ניהול מוניטין הוא לפני שמתעוררות בעיות, אבל זה גם חיוני לשמור ולהתאים את האסטרטגיה שלך לפי הצורך כדי להבטיח נוכחות מקוונת חיובית באופן עקבי.