
כידוע, משבר הקורונה פגע בצורה קשה מאוד בעולם התרבות בכלל ובאמנים בפרט. מי שהיו רגילים להופיע בפני קהלים בהיקפים שונים, צריכים למצוא דרך חדשה להגיע אל לב הקהל ואל אוזניו. הכתבה תציג את דרכי ההתמודדות השונות של אמנים בזמן משבר הקורונה, ותציג את קונספט ההופעות בזום
התמודדות עולם התרבות עם הקורונה
משבר הקורונה הביא את הציבור למצב בו הגבלות וסגרים מתקיימים בהתרעות קצרות בערים אדומות ובארץ בכלל. חוסר הוודאות מוביל מגזרים רבים למצוקה. המסעדנים לא יודעים מה לעשות עם הסחורה כשלפתע סוגרים אותם, ושכירים ועצמאים נוספים מצטרפים למעגל האבטלה. גם האומנים מוצאים את עצמם במצוקה, יוצאים להפגנות ומנסים למצוא פתרונות יצירתיים למצוקתם. בין סגר לסגר, העיריות הקימו מתחמי דרייב-אין והזמינו את התושבים במספר מוגבל לצפות מהרכבים במופעים ולמחוא כפיים באמצעות האורות של הרכבים. קשה לומר שמופעים כאלו מושלמים, אך הם עוזרים מעט להכנסה. אמנים אחרים הופיעו בסגר הקודם מתוך משאית והקהל הריע מהמרפסות. אמנים נוספים יזמו והחלו להופיע בבתים ובמסיבות פרטיות במספר מוגבל של משתתפים על פי ההנחיות. ישנם כאלו שמלמדים שירה ונגינה, ואף מופיעים באמצעות הזום או הפייסבוק. אמנים מסוימים אף הגדילו לעשות ומכרו כרטיסים למופע בזום על פי היכולת.
ההופעות בזום: דווקא נחמד!
בימים אלו כשרוצים לראות הופעה טובה ולשמור מרחק, פותחים את הטלוויזיה ומחפשים מופע מוקלט ב-VOD וצופים, אך זה לא דומה לדבר האמיתי. לעומת זאת, דרך הזום ניתן לצפות במופע בשידור חי ולעיתים אף לקחת בו חלק פעיל. כך אפליקציית הזום הופכת את חיי התרבות למשהו חדש שעוד צריך קצת להתרגל אליו. ניתן דרך הזום לצפות במופעי תיאטרון, מופעי סטנד אפ, מופעי לייב של זמרים מן השורה הראשונה, ערבי שירה וכד'. למשל, במקום הופעות בירושלים ניתן לצפות באמצעות הפייסבוק או הזום במופעי השירה של בית אבי חי. מופע הנקרא "סיפורים במונו" בהנחייתו של יואב קוטנר, מביא בכל פעם נושא אחר המלווה בסיפורים ובשירה כמו: מוקי ושבק ס, נעמי שמר ז"ל, אריק איינשטיין ז"ל ומיקי גבריאלוב. זהו מופע שניתן לצפות בו בפייסבוק. בזום רץ המופע של ירדן בר כוכבא בו היא מארחת בכל פעם חבר אחר. המופעים מהנים, מעשירים ומומלצים מאוד.
המלצות למופעים נוספים בזום
מעבר לערבי שירה או שירה בציבור באמצעות הזום, ניתן לצפות במופעי סטנד אפ בחסות קומדי בר שמעלים מופעים בשידור חי של מיטב אמני הסטנד-אפ כמו: שחר חסון, אמירם טובים, עופר שכטר וכד'. דרך הזום מומלץ לצפות גם באמני חושים שונים, מופעי ריקוד וכל פעילות אחרת שתשמח אתכם ותעלה על שפתותיכם חיוך. ימים אלו אינם קלים ולעולם התרבות יש יכולת לרפא אותנו מבחינה נפשית. הומור, צחוק ושירה הם כלים נהדרים להתמודדות עם המצב, גם אם הם מגיעים אלינו דרך הזום.