קודם כל חשוב לדעת שיש הבדל משמעותי בין בית שאין בו ריצוף, כלומר כזה שנמצא בשלבי בנייה, לבין בית שכבר יש בו ריצוף אבל רוצים להחליף אותו.
ריצוף חדש או החלפת ריצוף קיים?
באופן טבעי במצב הראשון נדרשת פחות עבודה, ולכן המחיר יהיה נוח יותר. טווח המחירים של התקנת ריצוף חדש הוא 100-200 ש"ח למטר רבוע, ואילו שירות שכולל גם פירוק ריצוף קיים וגם הרכבת ריצוף חדש יעלה 160-280 ש"ח למ"ר. במקרה כזה חשוב לוודא שהצעת המחיר כוללת גם את פינוי המרצפות הישנות.
הדבקת ריצוף על ריצוף קיים
בחלק מהמקרים אפשר לחסוך כסף ובמקום לפרק את הריצוף הקיים להדביק עליו את המרצפות החדשות. עלות עבודה שכזו נכון ל-2023 נמצאת בטווח שבין 100 ל-200 ש"ח למ"ר.
שימו לב: כשבוחרים להדביק מרצפות על אלה הקיימות, הרצפה הופכת באופן טבעי לגבוהה יותר. במצב כזה ייתכן שייווצר צורך לקצר דלתות ולבצע התאמות נוספות בבית (למשל צריך לוודא שמדיח הכלים והמקרר עדיין נכנסים לנישות שלהם). אם אכן נדרשים שינויים, כדאי כמובן לקחת בחשבון גם את העלויות שלהם ולוודא שעדיין משתלם לבצע הדבקת ריצוף במקום פירוק והרכבה. עוד חשוב להדגיש שבחדר הרחצה לא מומלץ להדביק ריצוף על גבי ריצוף בגלל שריבוי השכבות יקשה על הגעה לצנרת במקרה הצורך.
כמה שטח מרצפים ואיזה אריחים בחרתם?
המחירים הנ"ל מתייחסים לפרויקט ריצוף של כל הבית. ריצוף חדר אחד בלבד, או שטח קטן באופן כללי, יהיה יקר יותר.
בנוסף, גם סוג האריחים משפיע על מחיר ריצוף לבית. קודם כל, אם האריחים קטנים מהסטנדרט המקובל (פחות מ-30X30) או גדולים באופן חריג (יותר מ-80X80 – אופציה נפוצה למדי בעיצוב פנים מודרני ובמיוחד בבתים שיש בהם חללים גדולים מאוד) העלות עשויה לעלות בגלל שנדרשת עבודה רבה יותר (במקרה של אריחים גדולים, המשקל העצום שלהם מחייב הרמה והנחה ע"י שני פועלים). בדרך כלל ריצוף באבן טבעית מעט יקר יותר בהשוואה לריצוף באבן מלאכותית, ובכל מקרה חשוב לזכור שהתשלום לרצף או לחברת השיפוצים לא כולל את עלות האריחים עצמם.
כמה עולה ריצוף חוץ?
מחירון עבודות ריצוף כולל כמובן גם ריצוף בשטח החיצוני של הבית, אם יש כזה. ריצוף בהדבקה, כולל יישור השטח והתאמות הכרחיות שונות, יעלה בין 120 ש"ח למ"ר לבין 180 ש"ח למ"ר. יציקת בטון מתומחרת סביב ה-200-250 ש"ח למ"ר, ריצוף באמצעות אבנים משתלבות כבר יכול לעלות 300-350 ש"ח למ"ר, ואם תמיד חלמתם על חיפוי של דק – דק מעץ אורן עולה 300-400 ש"ח למ"ר, ודק איפאה עולה 600-700 ש"ח למ"ר (בשני המקרים העלות כוללת את קורות העץ).
איך להוזיל את עלות הריצוף בלי להתפשר על האיכות?
כשמחפשים חברה שמציעה מגוון עבודות ריצוף לבית במחירים הוגנים נקודת המוצא הנכונה היא לאו דווקא עלות מינימלית אלא יחס עלות-תועלת אופטימלי. עוד חשוב לזכור שאת תג המחיר סביר להניח שתשכחו תוך זמן מה, ואילו את תוצאות הריצוף תראו מול העיניים מדי יום במשך שנים רבות רבות – ומן הסתם הן ישפיעו במידה ניכרת על הנחת שלכם מהדירה.
בהתאם מומלץ לבקש לראות תיק עבודות, ובמידת האפשר גם המלצות וחוות דעת של לקוחות קודמים. בדרך זו תוכלו לקבל מושג טוב לגבי איכות העבודה הצפויה. דגש נוסף הוא חוזה מסודר, שמפרט בדיוק מה אתם מקבלים תמורת התשלום – כולל לוח זמנים מפורט לעבודה.
עוד טיפ הוא להתייעץ עם אנשי המקצוע שיבצעו את הריצוף לגבי החיפוי שתרכשו – במקרים רבים הם יכוונו אתכם לקנייה משתלמת. בנוסף, על בסיס הייעוץ שתקבלו תוכלו לבחור מרצפות שהתקנתן תהיה זולה יחסית.
המאמר באדיבות חברת המשפצים בישראל: https://www.renovations-israel.co.il