קירות חיצוניים צוברים המון לכלוך הכולל אבק, בוץ, פיח, לשלשת יונים ועוד. ככל שמצטבר יותר מכל אלו, קשה להסיר אותם בעזרת זרם מים רגיל.
אם רוצים באמת להסיר לכלוך מקירות חיצוניים, יש צורך בפעולה יותר עוצמתית. ניקוי קירות חיצוניים בלחץ מים גבוה הוא הפתרון הטוב ביותר להסרת הלכלוך הקשה.
מהו ניקוי בלחץ מים גבוה?
ניקוי קירות בלחץ מים גבוה הינו ניקוי המתבצע באמצעות מכונה ייעודית המחוברת לזרנוק שממנו יוצאים מים בעוצמת לחץ גבוהה שמכוונת מראש ומותאמת לסוג החומר של הקירות החיצוניים וסוג הלכלוך.
מכונות אלו פועלות גם במים קרים וגם בקיטור והמנקה שמגיע לבצע את הפעולה, יכול לבחור מה מתאים עבור הקיר ומה יבצע את פעולת הניקוי בצורה הטובה ביותר. שתי הפעולות הן עוצמתיות ומסירות לכלוך קשה כמו פיח לדוגמא.
למה דווקא ניקוי בלחץ מים גבוה?
כשרוצים לנקות קירות חיצוניים, יש לקחת בחשבון שהלכלוך שהצטבר בהם התקשה ולא פשוט להסיר אותו בניקוי רגיל של מים.
על מנת לקבל קירות נקיים באמת, יש צורך בעוצמת ניקוי גבוהה יותר וזה בדיוק מה שיש בלחץ מים גבוה.
עוצמת המים נכנסת בין כל החריצים הקטנים ביותר ומסייעת בהסרת לכלוך קשה, בין אם מדובר בפיח, חול, לשלשת יונים וכדומה.
המנקה המנוסה יכול לכוון את לחץ המים בהתאם לחיפוי של הקירות החיצוניים. חיפויים עדינים יקבלו לחץ מים פחות חזק, אך מספיק לצורך ניקוי וחיפויים שאינם עדינים, יקבלו לחץ מים חזק ועוצמתי.
כמו כן, במידת הצורך ובמקרה של כתמים קשים במיוחד, עשוי המנקה לשלב יחד עם לחץ המים גם שימוש בקיטור שמסייע בפירוק הלכלוך בצורה טובה יותר.
לכן, אם אתם צריכים ניקוי של הקירות החיצוניים של הבניין או של הבית, ניקוי כזה יהיה מאוד יעיל ובאמת יעשה את העבודה.
איך מתבצע ניקוי בלחץ מים גבוה בקירות חיצוניים?
ניקוי קיר בלחץ מים גבוה מתבצע בשלבים שחברות הניקוי מכירות היטב ופועלות על פיהן. להלן שלבי העבודה העיקריים:
שלב ראשון – בטיחות – פעולת הניקוי מתבצעת פעמים רבות בגובה ואפילו בסנפלינג. המנקים שמגיעים מוכשרים לעבודה כזו ויש להם את כל האמצעים כדי לעלות לגובה ולבצע את העבודה ללא פגיעות. לפני תחילת העבודה, הם ידאגו לבדוק את התקינות של כלי הסנפלינג לפני שהם עולים ומתחילים לעבוד.
שלב שני – בדיקת הקיר – לפני שמתחילים לבצע ניקוי קירות בלחץ מים, המנקים יעברו על מראה הקיר ויבחנו האם יש מקומות שאינם תקינים ויש להיזהר עליהם בעת הניקוי.
אם מדובר בפגיעות בעייתיות שחייבים לתקן אותן קודם לכן, הם יתנו המלצה לבצע תיקון אצל קבלן עבודות חיצוניות ורק לאחר מכן הם יבצעו את הניקוי. במידה ומדובר בפגיעות קטנות ולא מהותיות, הן יסמנו את המקומות האלו וימנעו מלנקות באזורן כדי לא ליצור פגיעה יותר ממה שיש.
שלב שלישי – כיוונון מידת הלחץ ובחירת טמפרטורת המים – לפי חומר הגלם של הקיר, יבחר המנקה את מידת הלחץ במכונה ואת השימוש במים קרים או חמים.
שלב רביעי – מתחילים בניקוי – המנקה יתחיל לנקות את הקירות באופן שיטתי. מי שיסתכל על הניקוי מלמטה, יוכל לראות איך עם ההתקדמות הקיר פשוט הופך לנקי לגמרי. התוצאה היא לרוב מרשימה מאוד.
כל כמה זמן כדאי לבצע את פעולת הניקוי?
את פעולת הניקוי כדאי לבצע אחת לשנה עד שנתיים. זהו פרק זמן שבו בדרך כלל כבר יצטבר הרבה לכלוך וכבר מומלץ לנקות.
חשוב להבין, אנו נמצאים במדינה קטנה שלכל משפחה יש לפחות שני רכבים שפולטים בכל יום המון פיח. כמו כן, אם הבניין שלכם נמצא באזור שעדיין בונים בו, אז באוויר יהיה המון אבק ואפילו חול שפשוט נדבק אל הקירות ויוצר להם גוון לא יפה.
אפשר לראות זאת מאוד טוב באזורים שבהם יש אדמת חמרה ואז בניינים שהיו בגוון בהיר הופכים לכתומים או חומים.
לסיכום, אם הקיר החיצוני של הבניין שלכם מלוכלך, הדרך הטובה ביותר לנקות את הקירות היא בלחץ מים גבוה. ללחץ המים יש מספיק עוצמה כדי להיפטר מכתמי פיח עקשניים, חול ואפילו לשלשלת יונים.
המאמר באדיבות חברת נקי בלחץ
קרדיט תמונה: Freepik