מכונת כביסה טובה, היא מכונת כביסה שהותאמה לצרכים האישיים. קבלו את הפרטים הקטנים שיחסכו לכם כסף וזמן.
1. בחרו את הסוג שלכם
נהוג לחלק את מכונות הכביסה לשני סוגים עיקריים – בעלות פתח עליון ובעלות פתח קדמי. המשמעות העיקרית של כל אחד מהסוגים באה לידי ביטוי בעיקר במקום שבו היא מיועדת לעמוד. אם יש רהיט, או קיר שחוסמים את החלק הקדמי, רצוי כמובן לבחור במכונה בעלת פתח עליון.
מצד שני, אם אתם מתכוונים לקנות מייבש ולהציב אותו מעל המכונה, יש לקנות מכונה עם פתח קדמי. ישנם אף דגמים מסוימים שמשלבים מכונת כביסה ומייבש באותו מכשיר, עם פתח קדמי בדרך כלל. מכונות כאלה מומלצות בעיקר כאשר ישנה בעיה קריטית של מקום פנוי בבית.
2. דעו את הקיבולת שלכם
בהמשך לטיפ הראשון, הבחירה בין שני הסוגים משמעותית גם מבחינת הקיבולת: מכונות בעלות פתח קדמי הן בדרך כלל בעלות קיבולת גבוהה יותר (עד 10 ק"ג), מאשר מכונות בעלות פתח עליון.
את הקיבולת יש להתאים לצרכי הבית, מספר הנפשות ותדירות הכביסה. רוב המכונות מגיעות עם קיבולת של 5 או 6 ק"ג, והן מתאימות בדרך כלל לרוב השימושים הביתיים. למי שמתכוון לכבס פריטים גדולים כמו שמיכות – כדאי לבחור מראש במכונות מאסיביות שמציעות 8 ואף 10 ק"ג קיבולת.
3. מהי התכנית האהובה עליכם?
כמו כן, יש לשים לב לתוכניות הכביסה והבקרה עליהן. כדאי לבחור במכונה שמאפשרת בקרה על הטמפרטורה ומהירות הסחיטה, ומציעה תכניות קבועות עבור סוגי בדים ורמות לכלוך שונות. שליטה מקסימלית בכל שלבי העבודה של המכונה עשויה לחסוך חשמל, מים ועבודה מיותרת של המכונה שתגרום לבלאי מהיר של הבגדים והן של המכונה עצמה.
4. עצרו את זרם המזומנים
עבודה נכונה עם מכונה חסכונית עשויה להתבטא בחיסכון של כסף רב בחשבונות בסוף החודש. יש לזכור שמכונת הכביסה היא אחד מצרכני החשמל הגדולים בבית. לפני הקנייה, יש לבדוק את תווית דירוג האנרגיה, שמציינת את צריכת החשמל באותיות מ-A עד G, כאשר A הוא החסכוני ביותר.
בנוסף, יש להקפיד שהמכונה תהיה חסכונית במים, ולבדוק כמה מים היא צורכת בזמן הכביסה. צריכה של 50 ליטר במחזור כביסה נחשבת לחסכונית למדי. קיימים מאפיינים נוספים במכונות שישפיעו על החסכוניות שלה, למשל אפשרות של שקילה אוטומטית, שמתאימה את כמות המים לכמות הכביסה במכונה.
תמיד, אבל תמיד תשוו מחירים ובדקו את כל הפרטים על מכונת הכביסה לפני הקנייה. השוק כיום רווי, ויש מכונות כביסה למכירה מסוגים שונים ומגוונים – כך שכדאי לעקוב אחר התפתחות הטכנולוגיה ולהתאים את המכונה הטובה ביותר לצרכי הבית והמשפחה.
5. תעשו לה מקום
כמובן, לפני שקונים מכונה יש למדוד בקפדנות את החלל בו תהיה מוצבת המכונה, ולהתאים אליו את מידות המכונה שאתם רוכשים וזאת כדי למנוע תקלות מביכות כשהמכונה מגיעה הביתה. חשבו גם את זווית פתיחת הדלת, כדי שלא תחסום דלתות אחרות או תתקל בקירות. וודאו שהמשטח עליו עומדת המכונה הוא ישר, יציב וחזק.
6. שמרו עליה
טיפ נוסף וחשוב נוגע לבטיחות: רצוי לוודא שמכונת הכביסה כוללת מנגנון של נעילה אוטומטית בעת העבודה. בולמי זעזועים (שמפחיתים את הרעידות בעת הסחיטה) ומערכות אחרות התורמות לבטיחות המכונה ולעמידותה.
אז עכשיו שקיבלתם את התכנית המקוצרת לבחירת מכונת הכביסה, אתם מוכנים לצאת ולמצוא את האחת. תתחדשו!