7 סימנים שהגיע הזמן לבדוק את הרכב במוסך

נורית האזעקה נדלקה? הרכב משמיע רעשים מוזרים או פולט ריחות חריגים? ריכזנו את הסימנים המרכזיים שמצריכים בדיקה במוסך…

 

מהם כללי האצבע להתנהלות נכונה שתוביל לטיפול בתקלה, בלי לשלם מחיר מופרז?

מי מאיתנו לא מכיר את הביטוי "נדלקה נורה אדומה", שמתאר סימנים מקדימים לבעיה כלשהי?  כאשר מדובר ברכב שלנו, יש מגוון נורות אדומות שיכולות להידלק, ברמה המוחשית או המטאפורית, ולהעיד על בעיות שמצריכות ביקור במוסך. התעלמות מבעיות אלה עלולה במקרה הטוב לפגוע בחוויית הנהיגה ולהוביל להגדלת צריכת הדלק, ובמקרה הפחות טוב להוביל לעלות תיקון יקרה ואפילו לסכן חיים. 

 

איזה סימני אזהרה מצריכים בדיקה?

  • נוריות אזהרה בלוח המחוונים – ישנן מספר נוריות שמצריכות תשומת לב כאשר הן נדלקות. כך למשל נורית השמן עשויה להצביע על מחסור בשמן מנוע או על בעיה בלחץ השמן, בעוד נורית מנוע יכולה לספק אינדיקציה על בעיה במנוע או במערכת הדלק והחשמל. נורית הבלמים נדלקה? לצורך שמירה על בטיחותכם, יש לבדוק את הבעיה בהקדם: יתכן שרפידות הבלם נשחקו או שיש בעיה במערכת הבלמים.
  • בעיות בהיגוי – משיכת הרכב הצידה יכולה להיגרם בין היתר ע"י תקר בגלגל. במידה שאין לכם פנצ'ר, יתכן שהמשיכה נובעת מחוסר איזון בצמיגים, תקלה במתלים או בעיית היגוי כלשהי שצריך לבדוק במוסך ובמידת הצורך לבצע כוונון פרונט. ואם ההגה רועד או כבד? יתכן שיש בעיה באיזון הגלגלים או במשאבת ההגה.
  • רעשים מוזרים – רעשי תקתוק שמגיעים מהמנוע יכולים להעיד על מחסור בשמן מנוע או בעיה בשסתומים. בהיעדר טיפול, רעשים אלו עשויים להחמיר ולגרום לנזק משמעותי. רעשים יכולים להגיע גם מכיוון הבלמים, למשל בצורה של חריקה שיכולה להעיד על הצטברות לכלוך, על שחיקת רפידות הבלם או על שחיקת הדיסקים. 
  • ומה לגבי רעשי חריקה מהגלגלים? הם עשויים להעיד על בעיה בציריות או במסבים (תפקיד המסבים או לאפשר לגלגלים להסתובב בחופשיות ולהפחית חיכוך). חשוב לדעת: מסבים שחוקים עלולים לגרום לכשל בגלגלים, ומצריכים טיפול מידי.
  • בעיות בהאצה – הרכב מאיץ באיטיות או שאתם נתקלים בחוסר תגובה בעת לחיצה על דוושת הגז? הבעיה עשויה לנבוע מתקלה במערכת ההצתה, בעיה במשאבת הדלק, סתימה במסנן הדלק או בהצטברות פיח במזרקי הדלק או במצערת. 
  • עשן מהאגזוז – ישנם מספר סוגי עשן שיכולים להיפלט מהאגזוז: עשון שחור, שמעיד על תערובת דלק עשירה מידי ויכול להיגרם כתוצאה מכשל במערכת הדלק, בעיית הצתה או סתימה במסנן האוויר. עשן כחול מעיד על שריפת שמן מנוע, כתוצאה אפשרית של בעיה בראש המנוע או בלאי בטבעות הבוכנה. עשן לבן סמיך עשוי להעיד על דליפת נוזל קירור למנוע – דליפה שעלולה לגרום נזק חמור למערכת הקירור.
  • ריחות חריגים – לצד סימנים וויזואליים או קוליים, גם חוש הריח יכול להתריע על בעיות שמצריכות בדיקה במוסך. כך למשל ריח שרוף יכול לספק אינדיקציה לחוטי חשמל שרופים או חיכוך במערכת הבלמים. ריח דלק חריף עשוי להצביע על דליפה מסוכנת במערכת הדלק, שחשוב לבדוק באופן מידי. ריח רקוב יכול להעיד על תקלה במערכת הפליטה או בעיה בממיר הקטליטי. 
  • נזילות מתחת לרכב – יכולות להגיע במגוון צורות: כך למשל נזילה צהובה-שקופה (של נוזל בלמים) – היא נזילה מסוכנת שעלולה לגרום לבלמים לאבד לחץ, ומצריכה הגעה מיידית למוסך. נזילה בצבע שחור או חום כהה (של שמן מנוע) – יכולה להיגרם כתוצאה מסדק במנוע או בלאי באטמים. נזילה שכזו, שעשויה לגרום למחסור בשמן מנוע, עלולה להסב נזק משמעותי ומצריכה אף היא בדיקה מיידית. נזילה בצבעים ירוק, אדום או כתום (של נוזל קירור) – יכולה להעיד על נזילה ברדיאטור או בצינורות הקירור, ויכולה להוביל להתחממות של המנוע. 

 

צצה בעיה ברכב? כך תתנהלו ביעילות מול המוסך

בעת איתור אחת הבעיות שהזכרנו, חשוב להתנהל בצורה נכונה מול המוסך כדי לוודא שהתיקון יתבצע באופן מקצועי ובלי לשלם יותר ממה שצריך. 

 

  • תארו את הבעיה בפירוט – תנו לאיש המקצוע במוסך תיאור כמה שיותר מפורט על הבעיה. ככל שהמידע יהיה מקיף ומדויק יותר, כך ניתן יהיה לאתר ולפתור את הבעיה על הצד הטוב ביותר. 
  • בקשו מידע על התקלה ועלויות התיקון – שלאו את המוסכניק מהו מקור הבעיה, מה יכלול התיקון, איזה חלקים יוחלפו וכמה זמן ייקח התיקון. 
  • בקשו מראש הצעת מחיר – כדי להקטין את הסיכוי להפתעות, חשוב לבקש הצעה עוד לפני שמתחילים בתיקון. וודאו שהמחיר כולל את עלויות העבודה והחלפים. המחיר נראה גבוה? לעיתים עצם השאלה תגרום למוסכניק להציע חלופות זולות יותר דוגמת שימוש בחלקים חלופיים. במידה שהמחיר עדיין נראה לכם גבוה, אל תהססו לבצע השוואת מחירים עם מוסכים נוספים. 
  • תעדו את מצב הרכב לפני התיקון – מומלץ לצלם את הרכב ואת החלקים התקולים לפני שהתיקון יוצא לדרך, כדי למנוע וויכוחים על מצב הרכב. 
  • בדקו האם יש אחריות על התיקון או החלפים – כדי למנוע בהמשך תשלום מיותר על תיקונים חוזרים. 
  • בצעו בדיקה אחרי התיקון – כדי לוודא שהבעיה נפתרה חשוב לבדוק שאין נוריות אזהרה שדולקות, שאין רעשים או סימני אזהרה אחרים ושהרכב נוסע בצורה תקינה. הבעיה חוזרת לאחר זמן קצר? חשוב לפנות למוסך מיידית.
  • קבלו חשבונית עבור התיקון – שמפרטת איזו עבודה בוצעה, איזה חלפים הוחלפו, מה היה זמן העבודה ומהי העלות הכוללת של התיקון. 

 

איך לשמור על הכיס במקרה של תקלה?

אחרי שגילינו איך להתנהל בצורה נכונה מול המוסך כדי למנוע תשלומים מופרזים, יש פעולה אחת נוספת שמסייעת לשמור על הכיס: לוודא שביטוח הרכב מספק הגנה כמה שיותר טובה כאשר משהו משתבש. החשיבות של ביטוח רכב מתגלה בעיקר כשצריך אותו, ולכן חשוב לוודא מראש שיש לכם מעטפת ביטוחית מקיפה, שתספק את ההגנה הטובה ביותר ברגע האמת. 

 

כך למשל ביטוח מקיף של הפניקס מספק מטריית הגנה רחבה בעת פגיעה ברכב שלכם או ברכוש של צד שלישי. הביטוח המקיף של הפניקס כולל כיסוי למגוון סיכונים שיכולים לגרור לתקלות ברכב – מנזק תאונתי ועד נזק שנגרם בעקבות שיטפון או סערה. התקלה משביתה את הרכב ולא מאפשרת נסיעה? הפניקס מאפשרת לכם לרכוש מראש כיסוי לשירותי גרירה ודרך.

 

לפעמים אין לנו שליטה על תקלות שמתעוררות ברכב. בעזרת ערנות והתנהלות נכונה נוכל לאתר ולתקן אותן בזמן – בצורה שתמנע עלויות מופרזות ותאפשר לנו להגיע בבטחה אל היעד. 

 

*מידע זה הינו כללי אודות התכנית בלבד וכל האמור כפוף לתנאי הפוליסה המלאים ולסייגיה. בכל מקום של סתירה בין המידע המופיע בפרסום זה לבין תנאי הפוליסה- תנאי הפוליסה גוברים. ההצטרפות לביטוח הינה בכפוף לתהליכי הצירוף ומדיניות החיתום של החברה. המידע לעיל אינו מהווה חוות דעת או המלצה ואינו מהווה תחליף ליעוץ המתחשב בנתונים ובצרכים המיוחדים של המבוטח. הפניקס חברה לביטוח בע"מ.

 

קרדיט תמונה FREEPIK