נהיגה בשכרות: מה העונש ומה ניתן לעשות

כל מה שצריך לדעת ברגע האמת

עבירת נהיגה בשכרות הינה אחת מעבירות התנועה החמורות ביותר אשר העונש בגינה ללא טיפול נכון ומקצועי עלול להיות כואב מאוד וקשה. בתי משפט לתעבורה בישראל נוקטים יד קשה נגד נהגים המורשעים בעבירת שכרות ומטילים עליהם עונשים קשים לרבות עונשי פסילה ממושכים ובמקרים מסוימים גם מאסר בפועל.

כפי שנראה מיד, לעבירת נהיגה בשכרות ישנו עונש מינימום הקבוע בחוק כך שגם בית המשפט בכבודו ובעצמו אינו יכול לסטות מעונש זה. כאשר נרשמת לנהג עבירת נהיגה בשכרות בפרט כאשר מדובר בנהג חדש, יש להיוועץ בדחיפות עם עורך דין תעבורה ולהבין כיצד ניתן לפעול ומה אפשר לעשות על מנת שניתן יהיה להיחלץ מהעונשים הקשים האורבים לנהג אגב הרשעה בעבירה זו.

מהי נהיגה בשכרות ומה העונש על כך?

נהיגה בשכרות תיוחס לנהג אשר ימצא בדמו מעל 290 מיקרוגרם אלכוהול בליטר אוויר נשוף וכאשר מדובר בנהג חדש או נהג צעיר, 50 מיקרוגרם ומעלה בליטר אוויר נשוף. גם נהיגה תחת השפעת סמים תחשב לעבירה קשה בדומה לנהיגה בשכרות ותחייב את הנהג בפסילת רישיון הנהיגה שלו לתקופת המינימום הקבועה בחוק.

לאור חומרת עבירת נהיגה בשכרות, קבע המחוקק עונש פסילת רישיון נהיגה לתקופה של שנתיים מינימום לנהג אשר ייתפס נוהג בשכרות. מדובר בעונש מינימום אשר קבע המחוקק כך שגם לבית המשפט אין סמכות לסטות מעונש זה אלא מטעמים מיוחדים שירשמו. כפי שנראה מיד, מעבר לפסילת רישיון הנהיגה לתקופה זו, הרי שלאחר מכן כאשר יצטרך הנהג לחדש את רישיון הנהיגה יידרש הוא על ידי משרד הרישוי לבצע אמצעי תיקון שונים לרבות בדיקות במכון הרפואי לבטיחות בדרכים.

ההשלכות של הרשעה בעבירת שכרות

מעבר לפסילת רישיון הנהיגה הארוכה שתוטל על הנהג כאשר יורשע בעבירת נהיגה בשכרות הרי שלאחר מכן צפוי הוא להסתבך קשות עם משרד הרישוי ובמקרים מסוימים לא לראות את רישיון הנהיגה שלו למשך תקופה ארוכה ונוספת מזו שקבע לו בית המשפט. עם סיום הפסילה אשר הוטלה על ידי בית המשפט, יידרש הנהג טרם יוכל לחדש את רישיון הנהיגה שלו, לבצע בדיקות במכון הרפואי לבטיחות בדרכים.

בדיקות במכון הרפואי כולל בדיקות רפואיות שונות לרבות ראיון עם פסיכולוג וכו'. נהג אשר לא יגיע לבדיקות אלו מוכן וערוך ולא יעבור את המבחנים במכון הרפואי, עלול לא לראות את רישיון הנהיגה שלו לתקופה של שנה נוספת שכן רק אז יוכל לגשת מחדש לבדיקות במכון הרפואי. היה והנהג יצלח את הבדיקות ויעבור אותן, יוכל לגשת לבצע מבחן עיוני ולאחר מכן מבחן מעשי. רק לאחר כל הבדיקות הללו, יוכל הנהג לקבל את רישיון הנהיגה שלו שוב.

כיצד ניתן לטפל בדו"ח נהיגה בשכרות באופן הטוב ביותר

הזנחת תיק אלכוהול ואו אי הייצבות לדיון המשפטי עלולים לגרור הרשעה בעבירת נהיגה בשכרות ולאחר מכן ביצוע אמצעי התיקון על ידי משרד הרישוי. נהג אשר רישיון הנהיגה חשוב לו, מומלץ לו לגשת לעורך דין המתמחה בדיני תעבורה ויפה שעה אחת קודם. עורך דין תעבורה מקצועי המתמחה התחום יוכל להסביר לנהג את שלבי הטיפול בתיק ומה צפוי לו.

טיפול מקצועי בתיק תעבורה מתחיל בצילום החומר ועריכת רשימת כשלים העולה ממנו. יש לזכור כי חומר החקירה בתיק אלכוהול אינו רק הדו"ח הניתן לנהג בשטח על ידי השוטר אלא כולל דוחות פעולה של השוטרים המעורבים בתיק, פלטי מכשיר הינשוף וכו'. עורך דין תעוברה יצלם את כל החומר הרלוונטי ולאחר מכן יפנה ללשכת התביעות במשא ומתן לשינוי סעיף העבירה לעבירה אשר לא תפגע לנהג ברישיון הנהיגה.

שינוי סעיף העבירה לעבירה של נהיגה תחת השפעת משקאות משכרים תוכל להביא בפועל להפחתה ניכרת במספר חודשי הפסילה אשר יוטלו על הנהג וכן לביטול כל הסנקציות העתידיות הצפויות לו מטעם משרד הרישוי. איתור כשלים העולים מחומר החקירה לרבות ניהול משא ומתן עם התביעה המשטרתית אלו פעולות המתבצעות על ידי עורך דין המתמחה בדיני תעבורה.