מהו ביטוח סיעודי ולמה הוא חשוב?

פוליסת ביטוח סיעודית רוכשים באמצעות חברות הביטוח הפרטיות. על פי תנאי הפוליסה, המבוטח משלם תשלום חודשי ובתמורה מתחייבת חברת הביטוח להשתתף במימון אשפוז סיעודי או טיפול סיעודי בבית – אם וכאשר המבוטח יצטרך לו. כך תדעו ממי לרכוש את הפוליסה ואיך לבחור ביטוח הוגן

 

ביטוח סיעודי הוא סוג של פוליסת ביטוח, במסגרתה אתם משלמים פרמיה חודשית לחברת הביטוח ובתמורה היא מתחייבת לשלם לכם גמלה חודשית אם חלילה תיקלעו למצב סיעודי. הסיוע הכספי של חברת הביטוח נקבע בהתאם לתנאים המופיעים בפוליסה ולחוזה שנחתם בין הצדדים.

ביטוח סיעודי יכול להקל באופן משמעותי את מימון הטיפול למי שמצבו התפקודי מוגדר כסיעודי. למרות שמצב סיעודי עלול להיגרם בכל גיל עקב מחלה או תאונה, הסיכוי לכך עולה עם השנים.

הגדרה של אדם כסיעודי מתבססת על מספר פעולות מוגדרות מראש – כאלו שהוא אינו יכול לבצע בכוחות עצמו, כגון קימה ושכיבה, תנועה עצמאית וכדומה. גם אדם הזקוק להשגחה צמודה (כמו חולה אלצהיימר) עשוי להיחשב כסיעודי מאחר ואינו יכול לבצע פעולות בסיסיות לבדו באופן יום יומי.

מי מממן את הטיפול בחולה הסיעודי מלבד חברות הביטוח?

אלו הגורמים הממשלתיים אשר מסייעים במימון הטיפול בחולה סיעודי:

המוסד לביטוח לאומי

חוק הסיעוד והקצאת שעות מטפל עבור חולה השוהה בביתו, מאפשרים למוסד לביטוח לאומי לסייע לחולים המוגדרים כסיעודיים. כמו כן, באמצעות גמלת סיעוד כספית, מסייע המוסד לביטוח לאומי במימון הטיפול לאדם המעסיק מטפל צמוד. עם זאת, חשוב לזכור כי בנוסף למבחן תלות תפקודי קבלת הסיוע מותנית גם במבחן הכנסה.

משרד הבריאות 

הסיוע של משרד הבריאות מבוסס על מתן "קוד אשפוז" למימון אשפוז במוסד סיעודי בלבד. משרד הבריאות מסייע לקשישים המוגדרים כסיעודיים או תשושי נפש, בכפוף לבדיקת היכולת הכלכלית של בני המשפחה והמטופל להשתתפות בדמי האשפוז. בנוסף, הסיוע ניתן רק בתנאי שהאשפוז מתבצע במוסד עם רישוי והסכם בתוקף מול משרד הבריאות.

אילו סוגי ביטוח סיעודי ניתן לרכוש?

ביטוח סיעודי קבוצתי לחברי קופות החולים

מדובר בפוליסת ביטוח קבוצתית המשווקת על ידי חברות ביטוח פרטיות שהגיעו להסכם עם קופות החולים. פוליסה זו כוללת בתוכה הסכם לזמן מוגבל עם פרמיה חודשית משתנה, והתנאים נקבעים עבור המבוטחים בין חברת הביטוח לקופת החולים בלבד. פוליסות ביטוח סיעודי מסוג זה אינן חלק משירותי הבריאות המשלימים של קופות החולים ולכן הן נרכשות בתשלום נפרד.

יתרונות

  • מחירים מיוחדים לחברי קופות החולים שחתמו הסכם עם חברת הביטוח.
  • פרמיה חודשית משתנה.

חסרונות

  • אין גמישות – התנאים נקבעים בין חברות הביטוח לקופות החולים.
  • הפוליסות אינן חלק משירותי הבריאות המשלימים.

ביטוח סיעודי פרטי

מדובר בחוזה מחייב הנחתם בין אדם פרטי לבין חברת הביטוח. הפוליסה תקפה לכל החיים והתנאים ידועים מראש ואינם ניתנים לשינוי. ישנו מגוון רחב של פוליסות סיעוד כאשר ההבדלים העיקריים ביניהן מתבטאים בתקופות הפיצוי וההמתנה, בתנאי הזכאות לקבלת גמלה וכן הלאה.

יתרונות

  • ניתן לבחור את הפוליסה המתאימה לכם.
  • ניתן לבחור את סכום גמלת הסיעוד שברצונכם להבטיח.
  • הפרמיה מחושבת על פי גילכם ואתם צוברים זכות לפיצוי חלקי, גם אם החלטתם בשלב כלשהו לבטל את הפוליסה.

חיסרון עיקרי: חברת הביטוח לא מתחייבת לכסות את כל היקף השירות, אלא רק את הסכומים כפי שהוגדרו בפוליסה.

כיצד תבחרו ביטוח סיעודי?

כשרוכשים פוליסת ביטוח סיעודי מומלץ לבצע תכנון סיעודי על בסיס הבנת הצרכים האישיים. בנוסף, כדאי לבחון את גובה העלות החודשית של הפרמיה ואת השינויים שייערכו בפוליסה לאורך השנים.

אילו תנאים רצוי לבדוק לפני שבוחרים ביטוח סיעודי?

  • גובה התשלום במקרה של מצב סיעודי.
  • הבטחת ערך התשלום על ידי הצמדה למדד, לשער המטבע וכדומה.
  • מספר השנים בהן חברת הביטוח תשלם את התגמול.
  • תקופת זמן ההמתנה בין הגדרת המבוטח כחולה סיעודי ועד מועד הזכאות לגמלה חודשית.
  • אפשרות להקצאת מומחה מטעם המבוטח בהליכי בירור תביעות.

טיפים חשובים

  • מומלץ להתייעץ עם אנשי מקצוע לפני רכישת ביטוח סיעודי ולהבין את ההשלכות לטווח הקצר (תשלומי פרמיות) ולטווח הארוך (סיוע כספי במימון טיפול סיעודי למבוטח).

  • בדקו את הסכם הביטוח לפני שתחתמו עליו, הבינו מראש את התנאים והשוו כל הצעה עם הצעות נוספות.

רוצים לדעת עוד?

באתר הגיל השלישי מקבוצת יד2 תוכלו למצוא את כל הפתרונות לדיור, שירותים ומוצרים לגיל השלישי ואף כתבות תוכן, שיענו לכם על כל השאלות. לשירותכם עומד גם מוקד שירות הלקוחות. תוכלו להשאיר פרטים ויועץ מקצועי יחזור אליכם.