3 טיפים שיסדרו לכם טיול קרוואנים

תיירות קרוואנים היא תחום ייחודי שיותר ויותר אנשים מתחברים בשנים האחרונות וגם כאן, בארץ הקודש. איך זה הולך?

להחליט מאיפה  

הם צצים כמו פטריות לאחר הגשם – כמות בתי העסק שמשכירים לכם קרוואנים. חלקם קטנים, עם שניים-שלושה קרוואנים בלבד, וישנם גדולים עם כמות גדולה בהרבה, מכל מיני סוגים וגדלים. אפשר להזכיר שמות כמו "לאופק”, "קרוואן על הנחל”, "קסם הקרוון”, "וואן וואן”, "גלגלים לחופש” ועוד.

יותר ויותר חברות מציעות כיום שירותי השכרת קרוואנים. באיזה חברה לבחור? זה תלוי בכמה וכמה פרמטרים, כפי שנפרט. ראשית, החליטו איזה קרוואן אתם צריכים. האם הוא קטן, כלומר לזוג או זוג עם ילד? האם בינוני – למשל, לזוג מבוגרים ועוד שני ילדים? או אולי בכלל גדול -שלושה מבוגרים ועוד שלושה ילדים? לרשותכם, מגוון גדלים של קרוואנים, אבל זה לא הכל.

בהתאם לגודל הקרוואן, צריך רכב מתאים שיוכל לגרור אותו. בעוד שמכוניות פרטיות יתמודדו היטב עם קרוואנים נגררים קטנים, הרי שקרוואנים בינוניים ובוודאי גדולים, יוכלו להיגרר בעיקר על ידי רכבי שטח, טנדרים וכדומה.

להתאים את הקרוואן הנכון

כמובן, שלא תוכלו לגרור את הקרוואן אם אין לכם וו גרירה. התקנת אביזר חיוני זה עולה מן הסתם כסף, שלא כל אחד רוצה להוציא, לכן בדקו האם לחברה המשכירה קרוואנים ישנם גם כלי רכב מתאימים לגרירתם.
בתוספת תשלום – ישנן חברות שבהחלט מודעות לכך שלמרבית האנשים אין וו גרירה, ולכן מציעות להשכיר גם כלי רכב מתאים.

כעת, אחרי שבחרתם את גודל הקרוואן לפי כמות הנופשים והתגברתם על משוכת הרכב הגורר, בדקו מה האבזור שתקבלו בקרוואן – כל חברה מציעה קרוואנים בכל מיני תצורות לינה ואבזור ודרגות פינוק שונות בהתאם לגחמות הצרכנים ויהיו כאלו שיתאימו לכם יותר מאשר אחרים. כעת, מגיע אחד השלבים החשובים והוא בדיקת המחיר. השכרת קרוואן היא עסק ממש לא זול, ולכן יש לבדוק לעומק ולהשוות בין החברות השונות. בכל המקומות, המחיר ירד ככל שתוסיפו ימי שכירות נוספים.

מסלולים מומלצים

המדינה שלנו אמנם קטנה, אבל אין שום בעיה להתנייד עם קרוואן בכל חלקי הארץ. יש הרבה מה לראות, הטבע בהחל מקסים ואין כמו להתעורר בחיק הטבע ולא חסרים מקומות היכן לעצור ללון. שימו לב, יש לבדוק לפני שאתם "עוגנים" ופורשים למנוחת לילה, שאתם חונים במקום שאינו מקום פרטי או שהשהייה בו אסורה או מסוכנת ובוודאי, לבדוק שבעתיים שלא מדובר בשטח אש או באזור שיש בו מוקשים. בכל רחבי הארץ ישנם המוני חניונים, במרביתם תוכלו לחנות עם הקרוואן ולשהות שם בלילה. תוכלו לאתר חניונים כאן.

חלק מהחניונים הוכשרו במיוחד או בנוסף, לשהיית קרוואנים עם כל המשתמע מכך – עם אספקת תשתיות חשובות לקרוואן כגון חיבור למים, חשמל, גז וכו'. יש גם בודדים ללא תשלום, אך מניסיוני עדיף לשלם ולקבל חניון מסודר, מאורגן, נקי ועם מישהו שניתן לבקש ממנו בקשות בשעת הצורך. לא מכבר, לנתי עם משפחתי בחניון הקמפינג (בתשלום) סוסיתא, שלחוף הכנרת, צפונית לעין גב ואני ממליץ מאוד על המקום הזה. זהו מעין מפרץ, שטוף שמש, כשמשעה מסוימת בערב יש בריזה נעימה.

לרווחת הנופשים, עצי איקליפטוסים המקנים צל נהדר. יש במקום תאורה, שולחנות פיקניק, שירותים ומקלחות וכן מזנון. מה שאהבתי במיוחד בחניון זה, הוא האיסור על הפעלת גנרטורים בשטח החניון, וכן הפעלת בידוריות/קריוקי. במילים אחרות, אם אתם רוצים מקום נעים ללון בו, בשקט יחסי מבלי להיות מוטרדים על ידי מסיבות של בני תשחורת- ייתכן וזה המקום בשבילכם. רק קחו בחשבון, שהמקום פתוח מחודש אפריל ועד סוף אוקטובר, בלבד.

חניון נוסף עליו אני ממליץ, נמצא אף הוא בצפון, במושב שאר יישוב ועליו כתבתי בעבר.