6 טיפים שיעזרו לכם להפחית בהוצאות החשמל

שיאים זה נחמד, אבל בואו לא נכניס אותם לחשבון החשמל.

הוצאות החשמל חונקות? אתם יכולים להתחיל לנשום וליישם את הטיפים הבאים:

חינוך לחיסכון

השיטה הראשונית לחסוך בחשמל היא פשוטה מאד – להשתמש בו בתבונה. למשל, לכבות אורות מיותרים בחדרים לא מאוישים, לכבות מזגן אם נמצאים בחדר אחר או במרפסת, לסגור תנורים ומכשירים חשמליים כשיוצאים מהבית, אפילו אם זה רק לחצי שעה. חינוך נכון הוא באחריות המבוגרים, והרגלים נכונים לחיסכון נורא קל להטמיע בילדים, כבר מגיל צעיר.

צריכת חשמל בשעות שונות של היממה, עשויה לחסוך כסף רב. היכנסו לאתר חברת החשמל ובדקו מהן שעות השיא ושעות השפל. אם אין מניעה להפעיל מדיח כלים או מייבש כביסה בשעות הלילה, מדוע לא לעשות כך ולחסוך?

ישנה האפשרות להצטרף באופן קבוע למסלול תעו"ז ברירתי ( תעריף עומס המערכת וזמן הצריכה ), אך על מנת לחסוך בפועל, הדבר יחייב אתכם אכן להפעיל מכשירים בשעות ובתקופות שנבחרו.

דירוג אנרגטי

כל מוצר חשמלי, צורך חשמל באופן שונה, לכן כשאתם מתכננים לרכוש תנור, מקרר, מזגן ומכשירים חשמליים נוספים, בדקו והשוו מהי צריכת החשמל של אותו המכשיר, כפי שמצוינת על האריזה או בהוראות ההפעלה של היצרן. נתון זה נקבע ביחידות קילו-וואט לשעה.

עם זאת, לא כל היצרנים או היבואנים מציינים את הנתון הזה, אלא במקום, מציינים מהו הדירוג האנרגטי – גם זה מדד חשוב מאד להשוואה בין מכשיר למכשיר.בדירוג תמצאו סקאלה של אותיות לועזיות, בין A שמהווה דירוג אנרגטי הטוב ביותר (צריכת חשמל נהדרת) לבין G, דירוג אנרגטי גבוה במיוחד ומשמעות הדבר, צריכה גבוהה יחסית של חשמל.

טיפ: מעבר לנורות חדשות מסוג פלורסנטי או LED, עשוי להפחית באופן משמעותי את צריכת החשמל הביתית.

בנייה ירוקה

תכנון נכון של הבית, יכול לחסוך הרבה בהוצאות החשמל, למשל: כיוון הבית לכיווני רוחות המיתרים את הצורך במאווררים או מזגנים, או למשל ניצול תנאי התאורה ושעות הזריחה על מנת להאיר את הבית באור טבעי ועל ידי כך ליתר את השימוש בתאורה חשמלית. גם ללבנים, לציפויים ולחומרים השונים משמעות רבה בכל הקשור לבידוד ולניצול אנרגטי טוב יותר.

דוד שמש

בארץ שטופת שמש כמו שלנו, כמעט חובה לצייד את הדירה בדוד-שמש, אם עדיין אין כזה. החיסכון בחשמל הוא עצום ביחס לבוילרים בלבד. בעצם, במרבית ימות השנה, ניתן להיעזר בשמש וכמעט ולא להדליק את הבוילר בכלל, אלא אם המדובר בחודשיים של חורף, או במשפחה גדולה.

לקריאה נוספת

עבודה ידנית

יש עוד שיטה לחסוך בחשמל, יהיו שיאמרו אפילו פרימיטיבית, אבל למי זה אכפת, כל עוד ניתן לחסוך בהוצאות החשמל? הכוונה שלנו היא להסתמך על הידיים שלנו ועל מזג האוויר, בשביל למשל, ליבש את הכביסה הנקייה על ידי תלייתה על חבלים ייעודיים בחלון, במרפסת או בגינה, ולא להפעיל מייבש כביסה, שידוע כצרכן חשמל גדול.

כבר הבנתם, שמש היא משאב שנמצא אצלנו בנוכחות חזקה מרבית ימות השנה, אז למה לא לנצלה לטובתנו? ויש לכך גם יתרונות כמו הארכת חיי הבד. בהקשר לעבודה ידנית, נוכל להזכיר גם את הדחת הכלים הידנית – השיטה שהייתה (ועודנה) נפוצה בלא מעט בתים. נסו להפעיל את כל בני המשפחה – כשיש תורנות וכל אחד מדיח כלים ביום שלו, העסק נראה ומתבצע הרבה יותר בקלות ומעבר לכך, הדחה ידנית יכולה להיות יסודית יותר, בעיקר עבור סכו”ם.

סטנד ביי

ועוד טיפ קטן לסיום, על מנת לחסוך בחשמל. כל מכשיר חשמלי, כולל מצב סטנד ביי, או מצב כוננות, שמציע הפעלה מהירה ללא צורך בכיבוי או בהדלקה מהכפתור הראשי. מכשירי פקס, טלוויזיות, ממירים, רמקולים וכו' – את כל אלה ניתן ורצוי לכבות לגמרי למשך הלילה וגם אם אתם נעדרים מהבית במשך מספר ימים. לא מדובר כאן על חיסכון ניכר אך בכל זאת, לכל מכשיר חשמלי – גם אם הוא במצב כוננות – ישנה צריכת חשמל מסוימת.