תנו גז: המדריך לבחירת הגריל הביתי

לא חייבים לצאת מהבית כדי לעשות "על האש". בחירה נכונה של גריל גז ביתי תאפשר לכם לעשות זאת במרפסת או בחצר ביתכם. מדריך יד2

"על האש" הוא כבר מנהג לאומי אצלנו. בכל סוף שבוע הישראלים מדליקים את  הגריל וצולים כאוות נפשם, ורבים מהם מבלי לצאת מן הבית.

אין ספק, שגריל גז הוא כמעט פריט חובה בכל בית עם חצר או מרפסת כיום, ולכן הבאנו עבורכם מספר טיפים שיעזרו לכם לבחור את הגריל הנכון. מגוון רחב של מתקני גריל במחירים משתלמים אפשר למצוא בלוח יד2

מידה נכונה

הגריל חייב להיות מותאם למקום שאתם מתכננים לשים אותו בו ולשימוש שאתם הולכים לבצע בו. חשוב מאוד להקפיד על כך, כיוון שגריל גדול יותר לא ייכנס לכל במרפסת.

"קודם כל, צריך להחליט מה הצרכים שלך", מייעץ לנו שמעון בן-סימון, מנכ"ל "באלקו", "אם יש לך מרפסת – תצטרך גריל קטן מבחינת גודל, עם 2-3 מבערים ומדפים מתקפלים".

איכות הרשת

את הבשר אתם מניחים על הרשת – מה שהופך אותה לאחד החלקים החשובים ביותר בגריל.
"רצוי לוודא שהרשת בגריל אותו אתם רוכשים היא רשת יצוקה, על מנת שתחזיק לאורך זמן", ממליץ לנו עומרי נחימוב, מאתר "גינה פלוס".

לפי שמעון בן-סימון, כך תבחרו ותשמרו על הרשת:

  • הרשתות המומלצות ביותר הן רשת מיציקת ברזל, או רשת מנירוסטה, כיוון ואלו מחזיקות לטווח ארוך.
  • רשת נירוסטה נוחה מאוד לניקוי וגם עמידה לחום.
  • רשת הברזל אמנם עלולה להחליד, אבל אם מתחזקים אותה כראוי ומשמנים אותה- היא תחזיק לכם לנצח.
  • ככל שיציקת הברזל כבדה יותר- כך היא תצלה טוב יותר את הבשר ותהא עמידה יותר.


מה בוער?

המבערים הם הלב והנשמה של הגריל. כמו שלאוטו יש מנוע – לגריל יש מבערים, ואם הם לא יעבדו, כל הגריל בעצם לא יתפקד.

גם כאן, ממליץ בן-סימון על בחירת מבערים בלי אחריות רחבה ועמידות גבוהה- מבערים שייוצרו בעיקר מנירוסטה. כך שהגריל ישמש לטווח ארוך.

מספר המבערים בגריל תלוי בגודלו, כשהמינימום המומלץ הוא לפחות שני מבערים (וגם זה – רק בגרילים קטנים). כל מבער יכול לשלוט על עוצמת החום במידה שונה וכך ניתן לחלק את הגריל לחלקים לפי עוצמות צלייה שונות.

נחימוב מציין כי "המפתח בגרילי גז הוא כיסוי המבער, ככל שכיסוי המבער יהיה עשוי מחומר  עמיד יותר כך הגריל יהיה עמיד יותר, כיוון שכיסוי מבער איכותי מפזר את הלהבה באופן שווה על רשת הצלייה ומונע היווצרות להבה מהשומן שהצטבר".

"אמבטיה", כמו שצריך

תיבת הגריל היא "האמבטיה" בו יושב הגריל – זהו למעשה הגוף החיצוני שמכיל בתוכו את כל המערכת, ולכן יש לתת גם לה חשיבות בעת בחירת הגריל: "תיבת הגריל צריכה להיות מחומרים עמידים – יציקת אלומיניום או נירוסטה, כיוון שבתוכה נמצאים המבערים ורשת. זהו למעשה החלק שמקבל את רוב החום", מייעץ לנו בן-סימון.

טיפים

רכישת גריל כרוכה בהוצאה לא מבוטלת, ולכן תרצו לשמור עליו היטב ושישמש אתכם לטווח הארוך. אז הנה 3 טיפים שיסייעו לכם לשמור על הגריל:

  • לאחר כל צלייה, יש להקפיד על שימון טוב של הרשתות.
  • חשוב לא פחות: ניקוי החלקים שעלולים לגרום לדליקות יתר בצלייה הבאה, כמו מפזרי הלהבה והרשתות.
  • המומחים שלנו ממליצים על "רענון" לגריל 3 פעמים בשנה – כלומר, לבצע בדיקה כללית ולבחון האם כל חלקי הגריל תקינים וכן לנקות שומנים שהצטברו בתחתית.

אז למה אתם מחכים? כנסו ללוח יד2, בחרו את הגריל המתאים לכם ביותר ותחגגו כבר בסוף השבוע הקרוב עם "על האש", אצלכם בבית.