נדל"ן ברמת גן: "הפוטנציאל הנדל"ני עדיין רחוק ממיצוי"

הנתונים אכן מצביעים על האטה, אבל התוכניות הגרנדיוזיות, כמו גם הקו הסגול של הרכבת הקלה – מלמדים שעתידה של רמת גן עוד לפניה. האמנם?

רמת גן: האם גם בעיר הגנים חלה האטה בבנייה?

רמת גן נחשבת ללהיט נדל"ני זה שנים ארוכות. שכונות של וילות פסטורליות ושלל מגדלי יוקרה לצד אזורי מסחר ותעשייה מפותחים ונוסיף לאלו גם מיקום פנטסטי, יוצרים תמהיל מנצח.

ובכל זאת, באותה נשימה צריך להודות – עם המספרים קשה להתווכח: בשנים האחרונות חלה ירידה של כ-30% בהתחלות הבנייה (1,492 התחלות בנייה בשנת 2014 לעומת 1,149 בשנת 2017); במספר העסקאות חלה ירידה משמעותית, כאשר לפי נתוני רשות המיסים בשנת 2017 חלה ירידה של כ-25% במספר העסקאות ביחס לשנת 2016; ובתחום ההתחדשות העירונית דומה כי קצב מתן היתרי בנייה לפרויקטים של תמ"א 38 במגמת ירידה.

האם ההאטה בשוק הדיור של רמת גן מסמנת מגמה פסימית? תכניות בנייה עתידיות מרמזות שייתכן כי מוקדם להספיד את עיר הגנים.

פיילוט עם עיריית רמת גן

"הביקושים לדירות חדשות קיימים גם קיימים, אבל כמעט ואין קרקע פרטית זמינה ולכן ההאטה המורגשת", מסביר יזם הנדל"ן שלמה גינדי את הנתונים המעט מפתיעים. עם זאת, בכל הקשור להתחדשות עירונית, המצב לדבריו צפוי להשתפר, "מאחר שהביקושים עדיין גדולים ובשכונות כמו שיכון ותיקים והראשונים נרקמות תוכניות רבות להתחדשות עירונית והפוטנציאל רחוק ממיצוי".

ספציפית בנוגע להאטה בהיתרים הניתנים לפרויקטים של תמ"א 38, גינדי מספק הסבר מעניין, כאשר הוא טוען כי "לתמ"א 38 יש בעיית מיתוג. במקום להסביר לדיירים שיש להם הזדמנות פז לחזק את ביתם בחינם לקראת רעידת אדמה, הסבירו להם שהם הולכים להפוך למיליונרים. המטרה החשובה התפקששה, משום שאנשים החלו לראות בעצמם מתעשרים חדשים, במקום אנשים שדואגים לבטיחותם. כל בעל דירה נהיה סוכן נדל"ן בעיני עצמו וכמובן שמצב זה תוקע הליכים ומעכב אותם עד צאת הנשמה".

למרות בעיית המיתוג ועיכובים נוספים, לאחרונה נחתם הסכם "פיילוט" של הרשות להתחדשות עירונית מול עיריית רמת גן, שבמסגרתו העירייה תקבל תקציב סיוע שיעמוד על עשרות מיליוני שקלים והיא מצדה תנפיק בשנתיים הקרובות היתרי בנייה ל-2,000 דירות בפרויקטים של התחדשות עירונית בשכונות העיר. מטרת ההסכם היא לסייע לעיריית רמת גן להתמודד עם ההוצאות הכרוכות בגידול האוכלוסייה הצפוי בעיר, כאשר הדגש המרכזי מושם על הקמת מוסדות ציבור, כגון בתי ספר ותוספת ושיפור תשתיות.

מחפשים דירה חדשה למגורים ברמת גן? לחצו כאן למגוון פרויקטים חדשים שחבל לכם לפספס!

3 מתחמי ענק במזרח

מעבר לתנודתיות המאפיינת את ההתחדשות העירונית, הרי שרמת גן נמנית ברשימת הערים המובילות בעתודות הבנייה המתוכננות, עם למעלה מ-10,000 דירות מתוכננות; כך לפי נתוני רשות מקרקעי ישראל. אין ספק כי בנייה מאסיבית זו תשפיע על אופי העיר, בעיקר משום שמספר הדירות המרשים הזה משקף גידול של כ-25% באוכלוסיית העיר בשנים הבאות. למעלה מ-70% מהבנייה תתרכז בשלושה מתחמי ענק – תל השומר צפון, תל השומר דרום וגני אז"ר.

תוכנית תל השומר דרום כוללת בנייה של מעל ל-3,000 דירות, 360 אלף מ"ר שטחי תעסוקה ו-30 אלף שטחי מסחר; בתל השומר צפון אושרה תכנית מועדפת לדיור להקמת שכונת מגורים בהיקף של 2,000 דירות לאחר פינוי מחנה תל השומר; ותוכנית גני אז"ר, המאפשרת הקמת שכונת מגורים בהיקף של 2,270 דירות, הופקדה לעיון הציבור לטובת בחינתה ובמידת הצורך להגשת התנגדות. על פי התכנית ייבנו בנוסף כ-187,000 מ"ר שטחי תעסוקה וכ-24,000 מ"ר שטחי מסחר.

"נכון לעכשיו הבעיה העיקרית של השכונות החדשות במזרח היא הנגישות שלהן", אומר גינדי, ומוסיף כי הפתרון שנראה באופק הוא סיום העבודות על הקו הסגול של הרכבת הקלה", שלפי תוכניות העבודות אמור להיחנך ב-2024 לכל המוקדם.

אם כן, עתיד השכונות המזרחיות תלוי בשיפור הנגישות התחבורתית וברור שבמידה והנגישות אכן תשתפר, שכונות המזרח יכולות לפרוח ולשנות את פני העיר.

התחדשות עירונית ומגדלי יוקרה

"כפי שניתן לראות בעשרים השנים האחרונות גם בקריית קריניצי וגם ברמת אפעל, ישנו קיפאון אשר אינו מועיל לאיש", מסכם גינדי ותולה את האשמה בסדר עדיפויות לאומי לקוי, "במקום להשקיע מאמצים וכספים בהורדת מחירי הדיור במרכז, היה צריך להשקיע בקירוב הפריפריה למרכז באמצעות תחבורה ציבורית מודרנית".

עד שהתוכניות הגרנדיוזיות האלה יצאו אל הפועל, רוב הדירות החדשות ברמת גן מתבצעות במסגרת תמ"א 38, הן במסלול חיזוק הבניין ותוספת והן במסלול הריסה ובנייה מחדש. כמו כן, בעיר משווקים מספר פרויקטים להקמת מגדלי יוקרה רבי קומות באזורים כגון שכונת הגפן ושיכון ותיקים.

רמת גן: האם הפכה לעיר של מגדלי יוקרה?

לחצו כאן עוד היום ומצאו את הדירה הבאה שלכם בעיר הגנים – רמת גן.